Tariş Balsamik Sirke
Balsamik sirke, İtalya'nın Modena kentinde ortaya çıkan, koyu renkli, yoğun aromalı bir sirkedir, üzüm şırasından veya taze sıkılmış üzüm suyundan, kabukları, çekirdekleri ve saplarıyla birlikte yapılır.
Yetiştirme ve kurutma süreçleri tamamlanan üzümler Tariş Sirke İşletmemize eksperlerimiz tarafından kabulünden sonra gıda kodeksine uygun ve hijyenik işlemlerden geçirilmek üzere yıkama ve ayıklama işlemleri gerçekleştirildikten sonra yabancı maddelerde ayrıştırılmış üzümler yaş ve kuru üzümlerin karışımı ile krom tanklarda fermente edilir. Bir dizi işlemlerden geçmesinin ardından balsam ve karamel ilavesi ile meşe fıçılarının içerisinde bir yıl bekletilerek balsamik sirke elde edilir. Hijyen koşullarına uygun olarak şişe dolumları yapılan
Tariş Balsamik Sirke
Tariş Üzüm Birliği güvencesi ile satış noktalarına gönderilerek satışa gönderilir.
Tariş Balsamik Sirke keskin yapısıyla birçok sirkeye göre çok daha lezzetli olmasıyla bilinir. Başta salatalar olmak üzere kullanıldığı birçok tarife güzellik katar. Peki, balsamik sirkenin özelliği sadece lezzetli olması mıdır? Asla! Balsamik sirke, vücut sağlığı için birçok fayda içerir.
Tariş Balsamik Sirkenin Faydaları
· Kan Şekerini Düzenler
· Sindirimi Hızlandırır
· Kalbi Korur
· Mideye İyi Gelir
· Cilde İyi Gelir
· Kolesterolü Düşürür
· Enfeksiyonları İyileştirir
Enerji ve Besin Değerleri (100 ml için)
Enerji: 57,9 kcal, Yağ: 0,01 Doymuş Yağ: 0,01 Karbonhidrat: 16,3 Şeker: 14,0 Protein: 0,7 Tuz: 0,31